- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σήμερα φτιάχνουμε το απόλυτο φθινοπωρινό κέικ: αχλάδι με σοκολάτα! 🍐🍫
Η συνταγή αυτή συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των αχλαδιών με τη βελούδινη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα κέικ που θα σας ξετρελάνει!
Το μυστικό της επιτυχίας:
Η συνταγή αυτή συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των αχλαδιών με τη βελούδινη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα κέικ που θα σας ξετρελάνει!
Το μυστικό της επιτυχίας:
• Ώριμα, γλυκά αχλάδια
• Καλής ποιότητας κουβερτούρα
Αυτός ο συνδυασμός αχλαδιού-σοκολάτας είναι κλασικός και πάντα επιτυχημένος. Το κέικ βγαίνει ζουμερό, αρωματικό και με την τέλεια ισορροπία γλυκύτητας.
ΥΛΙΚΑ
- 3-4 αχλάδια
- 250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 160γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 αυγά
- 50γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα
- 1 κ.γ. κονιάκ
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 1 κ.γ. baking powder
- 20γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 80γρ. Γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το baking powder
- Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα αχλάδια μας
- Σε μεγάλη μπασίνα χτυπάμε βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, να αφρατέψει και γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας 30 δευτερόλεπτα το καθένα.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα χλιαρή (όχι καυτή) και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε και το κονιάκ
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι , το κακάο και το baking powder συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα
- Προσθέτουμε και το γάλα
- Τέλος προσθέτουμε και τα αχλάδια μας και ανακατεύουμε με σπάτουλα και απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω (όχι μίξερ, για να μην "πέσει" το κέικ.)
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα για το κέικ μας και προσθέτουμε το μείγμα μας
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά.
TIPS απο την Σία
- Διαλέξτε σχετικά σφιχτά αχλάδια για το κέικ - όχι πολύ ώριμα. Τα πολύ μαλακά αχλάδια θα λιώσουν στο ψήσιμο και θα βγάλουν πολλά υγρά. Τα σφιχτά κρατάνε τη φόρμα τους και δίνουν ωραία υφή.
- Βγάλτε τα αυγά και το βούτυρο από το ψυγείο 1 ώρα πριν. Η σωστή θερμοκρασία των υλικών είναι το μυστικό για αφράτο κέικ που δεν 'καθίζει' στο κέντρο.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε. Η σοκολάτα χρειάζεται χρόνο να 'σταθεροποιηθεί' και τα αχλάδια να απορροφήσουν τα αρώματα.
