Παραδοσιακά Μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα | Sia is Cooking

Σοκολατένιο Κέικ με Αχλάδια | Pear Chocolate Cake που λιώνει στο στόμα



Σήμερα φτιάχνουμε το απόλυτο φθινοπωρινό κέικ: αχλάδι με σοκολάτα! 🍐🍫 
Η συνταγή αυτή συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα των αχλαδιών με τη βελούδινη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα κέικ που θα σας ξετρελάνει!
Το μυστικό της επιτυχίας:

• Ώριμα, γλυκά αχλάδια
• Καλής ποιότητας κουβερτούρα

Αυτός ο συνδυασμός αχλαδιού-σοκολάτας είναι κλασικός και πάντα επιτυχημένος. Το κέικ βγαίνει ζουμερό, αρωματικό και με την τέλεια ισορροπία γλυκύτητας.



ΥΛΙΚΑ

  • 3-4 αχλάδια
  • 250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 50γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. κονιάκ
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 20γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80γρ. Γάλα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το baking powder
  • Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα αχλάδια μας
  • Σε μεγάλη μπασίνα χτυπάμε βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, να αφρατέψει και γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας 30 δευτερόλεπτα το καθένα. 
  • Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα χλιαρή (όχι καυτή) και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε και το κονιάκ
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι , το κακάο και το baking powder συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα
  • Προσθέτουμε και το γάλα
  • Τέλος προσθέτουμε και τα αχλάδια μας και ανακατεύουμε με σπάτουλα και απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω (όχι μίξερ, για να μην "πέσει" το κέικ.)
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα για το κέικ μας και προσθέτουμε το μείγμα μας
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά.

TIPS απο την Σία

  • Διαλέξτε σχετικά σφιχτά αχλάδια για το κέικ - όχι πολύ ώριμα. Τα πολύ μαλακά αχλάδια θα λιώσουν στο ψήσιμο και θα βγάλουν πολλά υγρά. Τα σφιχτά κρατάνε τη φόρμα τους και δίνουν ωραία υφή.
  • Βγάλτε τα αυγά και το βούτυρο από το ψυγείο 1 ώρα πριν. Η σωστή θερμοκρασία των υλικών είναι το μυστικό για αφράτο κέικ που δεν 'καθίζει' στο κέντρο.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε. Η σοκολάτα χρειάζεται χρόνο να 'σταθεροποιηθεί' και τα αχλάδια να απορροφήσουν τα αρώματα.