ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ



Για σήμερα σας έχω μια πολύ πρωτότυπη και πεντανόστιμη συνταγή. Ένα λαχταριστό αλμυρό κέικ με πιπεριές και αλλαντικά. Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό η snack που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.



ΥΛΙΚΑ 

  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 145γρ. (3/4 της κούπας) σπορέλαιο
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα (230γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 400γρ. τριμμένα τυριά (ένταμ - γκούντα)
  • 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • Αλάτι - Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το λουκάνικο και το ζαμπόν
  • Σε μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , τα αυγά και το σπορέλαιο και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία συμπαγής ζύμη
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα αλλαντικά και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά
  • Απλώνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας) στους 180 βαθμούς στον αέρα
  • Το αλμυρό κέικ μας είναι έτοιμο!

TIPS

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι αλλαντικά θέλουμε
  • Για να δώσετε περισσότερο ύψος στο κέικ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακρόστενη φόρμα.

 Κατεβάστε την συνταγή! (.PDF)