ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Για σήμερα σας έχω ένα παραδοσιακό γλυκό με μία παραλλαγή. Μία πεντανόστιμή καρυδόπιτα που η προσθήκη του κακάο την κάνει ακόμα ποιο πλούσια σε γεύση. Ιδανικό γλυκό για το Κυριακάτικο η το γιορτινό σας τραπέζι



ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια αλευρι που φουσκώνει μόνο του (farin up)
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. κακάο
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 1 βιτάμ
  • 4 αυγά

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 stick κανέλα
  • Φλούδα λεμονιού

Για την επικάληψη (Ganache) σοκολάτας

  • 200γρ. κρέμα γάλακτός
  • 200γρ. κουβερτούρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 3 φλιτζάνια νερό, 1 stick κανέλας και φλούδα λεμονιού και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι.Το αφήνουμε την άκρη να κρυώσει
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη
  • Τα χτυπάμε κάλα μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 15 λεπτά)
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
  • Προσθέτουμε το γάλα
  • Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι
  • Προσθέτουμε τα καρύδια μας
  • Και στη συνέχεια την κανέλα και το κακάο
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, και το baking powder και με μία μαριζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας
  • Αλευρώνουμε καλά το ταψί μας 
  • Και στην συνεχεία προσθέτουμε κακάο το οποίο απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού
  • Προσθέτουμε το μείγμα του κέικ στο ταψί μας και με μία μαρίζ το απλώνουμε ομοιόμορφα
  • Βάζουμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά
  • Αμέσως και ενώ το κέικ είναι καυτό προσθέτουμε το κρύο η χλιαρό σιρόπι
  • Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε 200γρ. κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στο μάτι να πάρει μία βράση.
  • Προσθέτουμε 200γρ. κουβερτούρα
  • Με το σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία και όμοιόμορφη Ganache σοκολάτας
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα την Ganache στο κέικ μας(το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει)
  • Η καρυδόπιτα μας είναι έτοιμη!

TIPS απο την SIA

  • Το κακάο δίνει μία ποιο πλούσια γεύση στην καρυδόπιτα μας
  • Ιδανικό γλυκό για γιορτινό τραπέζι