- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Αν ψάχνετε για τα πιο εύκολα και γρήγορα τρουφάκια σοκολάτας, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Με πτι μπερ, καρύδια, κακάο και κονιάκ, αυτά τα τρουφάκια είναι αρωματικά, αφράτα και πεντανόστιμα. Ετοιμάζονται χωρίς ψήσιμο και αποτελούν την ιδανική λύση για γιορτές, κεράσματα ή για κάθε στιγμή που θέλουμε ένα σοκολατένιο σνακ.
ΥΛΙΚΑ
200γρ. τρούφα
-
150γρ. καρύδια σπασμένα
-
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
-
125γρ. γάλα
-
2 κ.σ. κακάο
-
1/2 σφηνάκι κονιάκ
-
25γρ. βούτυρο
150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλη μπασίνα σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη, τα καρύδια, το κακάο, το γάλα, το κονιάκ και το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
- Φορώντας γάντια ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μας
- Κλείνουμε την μπασίνα μας με μεμβράνη
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 5-6 ώρες, Το καλύτερο είναι να μείνει όλο το βράδυ
- Αφαιρούμε την μεμβράνη και με ένα κουτάλι παίρνουμε μία ποσότητα και την πλάθουμε σε μπαλάκι
- Ρίχνουμε το μπαλάκι από το μείγμα στην τρούφα και φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια
- Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα!
TIPS απο την Σία
- Είναι το ιδανικό γλυκό για κέρασμα
- Για πιο έντονη γεύση μπορείτε να αυξήσετε λίγο την ποσότητα του κονιάκ
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
