Παραδοσιακά Μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα | Sia is Cooking

Το Πιο Νόστιμο Σπανακόρυζο με Ντομάτα στη Χύτρα Ταχύτητας


Σήμερα φτιάχνουμε μαζί ένα πεντανόστιμο σπανακόρυζο κόκκινο στη χύτρα ταχύτητας, έτοιμο σε λίγα λεπτά! Με πλούσια σάλτσα ντομάτας, φρέσκο σπανάκι και αφράτο ρύζι, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλη την οικογένεια. Ελαφρύ, υγιεινό και γεμάτο γεύση – η τέλεια λύση για ένα γρήγορο καθημερινό φαγητό.



ΥΛΙΚΑ

  • 600γρ. Σπανάκι (Πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο)
  • 2 χούφτες ρύζι της επιλογή σας (περίπου 100-120γρ.)
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • Χυμός ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 1-2 ποτήρια νερό
  • Χυμό απο 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στην χύτρα μας προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι μας σε μέτρια φωτιά
  • Μόλις το λάδι κάψει προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι
  • Με μεγάλη κουτάλα ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μας
  • Προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε και πάλι καλά το φαγητό μας
  • Προσθέτουμε το νερό, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε και πάλι καλά το φαγητό μας
  • Προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό μας 
  • Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας μας.
  • Μαγειρευουμε το φαγητό στην χύτρα μας για 20 λεπτά
  • Ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας
  • Προσθέτουμε το χυμό από λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε την χύτρα μας με μία πετσέτα για 10 λεπτά
  • Το σπανακόρυζο μας είναι έτοιμο!

TIPS ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΑ

  • Μπορείτε να παραλείψετε τον χυμό ντομάτας και να κάνετε το σπανακόρυζο "λευκό"