- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σήμερα φτιάχνουμε μαζί ένα πεντανόστιμο σπανακόρυζο κόκκινο στη χύτρα ταχύτητας, έτοιμο σε λίγα λεπτά! Με πλούσια σάλτσα ντομάτας, φρέσκο σπανάκι και αφράτο ρύζι, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όλη την οικογένεια. Ελαφρύ, υγιεινό και γεμάτο γεύση – η τέλεια λύση για ένα γρήγορο καθημερινό φαγητό.
ΥΛΙΚΑ
- 600γρ. Σπανάκι (Πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο)
- 2 χούφτες ρύζι της επιλογή σας (περίπου 100-120γρ.)
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- Χυμός ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- 1-2 ποτήρια νερό
- Χυμό απο 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στην χύτρα μας προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι μας σε μέτρια φωτιά
- Μόλις το λάδι κάψει προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι
- Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι
- Με μεγάλη κουτάλα ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μας
- Προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε και πάλι καλά το φαγητό μας
- Προσθέτουμε το νερό, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και πάλι καλά το φαγητό μας
- Προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό μας
- Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας μας.
- Μαγειρευουμε το φαγητό στην χύτρα μας για 20 λεπτά
- Ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας
- Προσθέτουμε το χυμό από λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε την χύτρα μας με μία πετσέτα για 10 λεπτά
- Το σπανακόρυζο μας είναι έτοιμο!
TIPS ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΑ
- Μπορείτε να παραλείψετε τον χυμό ντομάτας και να κάνετε το σπανακόρυζο "λευκό"
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
.png)