Παραδοσιακά Μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα | Sia is Cooking

Αφράτη & Ζουμερή Σοκολατόπιτα – Η Πιο Εύκολη Συνταγή



Σήμερα η συνταγή είναι αφιερωμένη στη σοκολάτα. Μια απίθανη, ζουμερή, λαχταριστή σοκολατόπιτα! Με γλάσο σοκολάτας από πάνω και ένα αφράτο, σιροπιασμένο σοκολατένιο κέικ από κάτω, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει όλους όσους την δοκιμάσουν!



ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200ml νερό
200γρ. ζάχαρη κρυσταλική
30γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
180γρ. αλεύρι
80γρ. κακάο
200γρ. ζάχαρη
250ml γάλα πλήρες χλιαρό
2 αυγά
120γρ. λιωμένο βούτυρο
1κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
1κ.γ. χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση. Ανακατεύουμε και πάλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το baking powder και τη μαγειρική σόδα
Κοσκινίζουμε και το κακάο, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τον χυμό λεμόνι και με σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί
Προσθέτουμε τα υγρά υλικά μας στα στερεά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι μας
Προσθέτουμε το μείγμα μας στο ταψί και με μία μαρίζ στρώνουμε ομοιόμορφα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά. 
Αμέσως μόλις την βγάλουμε από το φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Βάζουμε την πίτα μας στην άκρη για να κρυώσει
Σε μπολάκι προσθέτουμε την κουβερτούρα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Με μαρίζ ανακατεύουμε καλά
Στρώνουμε ομοιόμορφα την σοκολάτα μας στην κρύα πλέον πίτα
Κάνουμε το ίδιο και με την λευκή κουβερτούρα για να κάνουμε το σχέδιο της επιλογής μας στην σοκολατόπιτα μας
Η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη!