- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Οι κεφτέδες είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ελληνικά φαγητά. Αφράτοι, ζουμεροί και πεντανόστιμοι, αποτελούν ιδανικό πιάτο για όλη την οικογένεια αλλά και τέλειο μεζέ για κάθε περίσταση. Στη σημερινή συνταγή σας δείχνω βήμα-βήμα πώς να πετύχετε τους τέλειους κεφτέδες, με όλα τα μυστικά μου για να κρατήσουν το σχήμα τους και να γεμίσουν αρώματα.
Αν λατρεύετε τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες σας!
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. μοσχαρίσιο η χοιρινό κιμά
- 150γρ. ψωμί μουλιασμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κανέλα (Προαιρετικά)
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλη μπασίνα προσθέτουμε και απλώνουμε τον κιμά μας
- Προσθέτουμε την μουλιασμένη ψίχα από ψωμί καλά στυμμένη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, το αυγό, την κανέλα, την ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά
- Καλό θα ήταν το μείγμα να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
- Πλάθουμε το μείγμα μας σε κεφτεδάκια
- Αλευρώνουμε καλά τους κεφτέδες μας
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο μας να κάψει και προσθέτουμε τους κεφτέδες μας
- Μόλις οι κεφτέδες μας πάρουν ένα καφέ χρώμα τους αφαιρούμε
- Οι κεφτέδες μας είναι έτοιμοι!
TIPS ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΑ
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο, χοιρινό η ανάμεικτο κιμά
- Μπορείτε με μία σάλτα ντομάτας μετά το τηγάνισμα να τα κάνετε κοκκινιστά
