- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Αν αγαπάς τα εσπεριδοειδή και ψάχνεις ένα κέικ που να είναι πραγματικά αφράτο, ζουμερό και γεμάτο άρωμα χειμώνα, τότε αυτό το κέικ μανταρίνι με ελαιόλαδο θα γίνει το αγαπημένο σου! Χρησιμοποιώ ολόκληρα μανταρίνια, τα οποία βράζω και πολτοποιώ, για να δώσουν στο κέικ απίστευτη υγρασία και φυσικό άρωμα χωρίς καθόλου βούτυρο. Το γυαλιστερό γλάσο μανταρινιού από πάνω το κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό και ιδανικό για φωτογραφίες, brunch, δώρα ή ένα γλυκό της στιγμής που ετοιμάζεται πανεύκολα.
Είναι μία συνταγή που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική γεύση του μανταρινιού με τη σύγχρονη τάση των moist loaf cakes που βλέπουμε παντού. Θα λατρέψεις πόσο απλό είναι να γίνει και πόσο όμορφα αρώματα γεμίζει το σπίτι σου την ώρα που ψήνεται. Πάμε να το φτιάξουμε!
Tο VIDEO της Συνταγής
ΥΛΙΚΑ
- 3 μεγάλα η 6 μικρά μανταρίνια (περίπου 250γρ.)
- 3 αυγά
- 180 γρ. ζάχαρη
- 120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. baking powder (προαιρετικό)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από 1 μανταρίνι
Για το glaze
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2–3 κ.σ. φρέσκο χυμό μανταρινιού
- Λίγο ξύσμα για το τελείωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μανταρίνια για 30–40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε ολόκληρα σε μούλτι
- Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και με ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε το λάδι σιγά - σιγά (κορδόνι)
- Προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιού,το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Με μία μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα μας
- Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω - κάτω) για 45-55 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας.
- Αφαιρούμε το κέικ μας από το φούρνο και μετά από 15 λεπτά το αφαιρούμε από την φόρμα
- Σε δοχείο προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό μανταρινιού, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κέικ με το glaze μας
- Διακοσμούμε με το ξύσμα μανταρινιού
- Το κέικ μας είναι έτοιμο!
TIPS απο την Σία
- Όταν βράσουμε τα μανταρίνια τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τυχών κουκούτσια
- Συνοδεύει ιδανικά τον καφέ η το τσάι σας
.png)