- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Πόσο ωραίο είναι να μπορείς να φτιάξεις σπιτικές πίτες τόσο εύκολα και γρήγορα! Σε αυτή τη συνταγή σας δείχνω πώς να έχετε στα χέρια σας μαλακές, εύκαμπτες πίτες έτοιμες για κάθε χρήση. Ούτε φούσκωμα, ούτε μπελάδες μόνο νόστιμο αποτέλεσμα! Δοκιμάστε τις και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300γρ. νερό
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20γρ. baking powder
- 1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό μας και προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το baking powder.
- Με το σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και να γίνει ένα αραιός χυλός
- Προσθέτουμε το αλεύρι μας και με μία μαρίζ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά
- Φοράμε τα γάντια μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μίγμα μας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη (Αν η ζύμη κολλάει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλεύρι)
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ζυμάρι μας και με το χέρι αλείφουμε όλη την επιφάνεια
- Στο πάγκο μας ρίχνουμε αλεύρι και βάζουμε ένα μπαλάκι από την ζύμη μας
- Με τον μπλάστρι ανοίγουμε την ζύμη μέχρι να πάρει το σχήμα μίας πιτούλας
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο
- Μόλις το λάδι είναι έτοιμο προσθέτουμε τις πίτες μας και τις ψήνουμε καλά και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
- Οι πιτούλες μας είναι έτοιμες!
TIPS
- Για έξτρα νοστιμιά πασπαλίζομε τις πίτες μας με λίγη ρίγανη
- Εκτός από σουβλάκια οι πιτούλες είναι κατάλληλες για πολλές χρήσεις καθώς είναι πολύ νόστιμες και από μόνες τους!
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές