ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΙΑΣ

Πορτοκαλόπιτα - Sia is Cooking


Λατρεύετε το άρωμα και τη γεύση του πορτοκαλιού; Στη σημερινή συνταγή, σας παρουσιάζω μια πεντανόστιμη και πανεύκολη πορτοκαλόπιτα που θα γεμίσει το σπίτι σας με αρώματα! Αυτή η παραδοσιακή ελληνική συνταγή είναι τέλεια για κάθε περίσταση και σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Μείνετε μαζί μου για να δείτε όλα τα βήματα και τα μυστικά της επιτυχίας. Πάμε να ξεκινήσουμε!



ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτα φύλλο κρούστας
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 μέτρια αυγά
  • 240ml καλαμποκέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 20γρ. baking powder
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 500ml νερό
  • 600γρ. ζάχαρη
  • 250ml χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αρχικά απλώνουμε τα φύλα κρούστας σε ένα πανί μέχρι να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως
  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα ξεραμένα φύλλα κρούστας μέχρι να γίνουν τρίμμα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τα αυγά , το baking powder, την βανίλια, το ξυσμα απο 1 πορτοκάλι
  • Με το σύρμα χτυπάμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί
  • Στο μείγμα μας προσθέτουμε το τρίμμα απο τα φύλλα κρούστας
  • Με μία μαρίζ ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε το μείγμα μας να ομοιογενοποιηθεί
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί τύπου pyrex
  • Προσθέτουμε το μείγμα μας στο ταψι και με μία μαρίζ στρώνουμε ομοιόμορφα
  • Βάζουμε το μείγμα μας στο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας), 
  • Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη για το σιρόπι, το χυμό πορτοκάλι, το νερό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι μέχρι να πάρει μία βράση και να "δέσει" το σιρόπι μας
  • Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο μας
  • Έχοντας αφήσει το σιρόπι να κρυώσει λίγο το περιχύνουμε το γλυκό μας
  • Η πορτοκαλόπιτα μας είναι έτοιμη

TIPS ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΑ
  • Καλό είναι το σιρόπι μας να είναι χλιαρό όταν το περιχύνουμε στην πίτα μας
  • Τρώγεται πολύ ευχάριστα και από το ψυγείο
  • Συνδυάζεται καταπληκτικά με παγωτό βανίλια