- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
![]() |
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτα φύλλο κρούστας
- 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 4 μέτρια αυγά
- 240ml καλαμποκέλαιο
- 1 βανίλια
- 20γρ. baking powder
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 500ml νερό
- 600γρ. ζάχαρη
- 250ml χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά απλώνουμε τα φύλα κρούστας σε ένα πανί μέχρι να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα ξεραμένα φύλλα κρούστας μέχρι να γίνουν τρίμμα
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τα αυγά , το baking powder, την βανίλια, το ξυσμα απο 1 πορτοκάλι
- Με το σύρμα χτυπάμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί
- Στο μείγμα μας προσθέτουμε το τρίμμα απο τα φύλλα κρούστας
- Με μία μαρίζ ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε το μείγμα μας να ομοιογενοποιηθεί
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί τύπου pyrex
- Προσθέτουμε το μείγμα μας στο ταψι και με μία μαρίζ στρώνουμε ομοιόμορφα
- Βάζουμε το μείγμα μας στο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας),
- Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη για το σιρόπι, το χυμό πορτοκάλι, το νερό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά
- Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι μέχρι να πάρει μία βράση και να "δέσει" το σιρόπι μας
- Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο μας
- Έχοντας αφήσει το σιρόπι να κρυώσει λίγο το περιχύνουμε το γλυκό μας
- Η πορτοκαλόπιτα μας είναι έτοιμη
TIPS ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΑ
- Καλό είναι το σιρόπι μας να είναι χλιαρό όταν το περιχύνουμε στην πίτα μας
- Τρώγεται πολύ ευχάριστα και από το ψυγείο
- Συνδυάζεται καταπληκτικά με παγωτό βανίλια