ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες

Άλλη μια κλασική παραδοσιακή συνταγή σας έχω για σήμερα. Μοσχαράκι λεμονάτο που λιώνει στο στόμα! Η διαφοροποίηση είναι ότι το μαγειρεύω με πατάτες που έχω τηγανίσει από πριν. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο!



ΥΛΙΚΑ (Για 4-5 μερίδες)

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεσαίο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί ροζέ
  • 1 καρότο
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 4-5 πατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι , Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε χύτρα και σε άφθονο ελαιόλαδο θωρακίζουμε το μοσχάρι μας.
  • Προσθέτουμε τo ψιλοκομμένo κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε το κρασί μας και το χοντροκομμένο καρότο μας.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και νερό.
  • Κλείνουμε την χύτρα μας και μαγειρεύουμε για 45 περίπου λεπτά
  • Παράλληλα κόβουμε σε χοντρούς κύβους τις πατάτες μας και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
  • Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα στην χύτρα μας, ανοίγουμε και ρίχνουμε τον χυμό από ένα λεμόνι
  • Ρίχνουμε τις πατάτες στο κρέας μας και αφήνουμε απλά να πάρει μία βράση
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο!


TIPS

  • Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί αντί για ροζέ


 Κατεβάστε την συνταγή! (.PDF)