- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Άλλη μια κλασική παραδοσιακή συνταγή σας έχω για σήμερα. Μοσχαράκι λεμονάτο που λιώνει στο στόμα! Η διαφοροποίηση είναι ότι το μαγειρεύω με πατάτες που έχω τηγανίσει από πριν. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο!
ΥΛΙΚΑ (Για 4-5 μερίδες)
- 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεσαίο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί ροζέ
- 1 καρότο
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 4-5 πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι , Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε χύτρα και σε άφθονο ελαιόλαδο θωρακίζουμε το μοσχάρι μας.
- Προσθέτουμε τo ψιλοκομμένo κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το κρασί μας και το χοντροκομμένο καρότο μας.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και νερό.
- Κλείνουμε την χύτρα μας και μαγειρεύουμε για 45 περίπου λεπτά
- Παράλληλα κόβουμε σε χοντρούς κύβους τις πατάτες μας και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
- Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα στην χύτρα μας, ανοίγουμε και ρίχνουμε τον χυμό από ένα λεμόνι
- Ρίχνουμε τις πατάτες στο κρέας μας και αφήνουμε απλά να πάρει μία βράση
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
TIPS
- Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό κρασί αντί για ροζέ
Κατεβάστε την συνταγή! (.PDF)
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές