- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Για σήμερα σας έχω άλλη μία παραδοσιακή συνταγή. Καγιανάς η αλλιώς ντομάτες με αυγά μαζί με ένα από τα αγαπημένα μου αλλαντικά , το σύγκλινο Μάνης.
Ζουμερός και χορταστικός, ο Καγιανάς είναι ένα φαγητό για όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι και ένας ιδανικός μεζές για το τσίπουρο η το κρασί μας
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. Σύγκλινο Μάνης σε κομμάτια
- 6 αυγά
- 5 ώριμες ντομάτες
- 150γρ. φέτα
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι , Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον τρίφτη τρίβουμε τις ντομάτες
- Σε τηγάνι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε το σύγκλινο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει
- Ρίχνουμε τις ντομάτες , τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
- Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά η μέχρι να πιει τα υγρά του
- Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε την φέτα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
- Ανακατεύουμε μία φορά καλά, κλείνουμε το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να ψηθεί το αυγό
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
TIPS
- Δοκιμάστε να απλώσετε τον Καγιανά πάνω σε φρέσκο, φρυγανισμένο ψωμί
- Δοκιμάστε να απλώσετε τον Καγιανά πάνω σε φρέσκο, φρυγανισμένο ψωμί
Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές