ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ

Καγιανάς με σύγκλινο Μάνης

Καγιανάς με σύγκλινο Μάνης



Για σήμερα σας έχω άλλη μία παραδοσιακή συνταγή. Καγιανάς η αλλιώς ντομάτες με αυγά μαζί με ένα από τα αγαπημένα μου αλλαντικά , το σύγκλινο Μάνης.
Ζουμερός και χορταστικός, ο Καγιανάς είναι ένα φαγητό για όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι και ένας ιδανικός μεζές για το τσίπουρο η το κρασί μας


ΥΛΙΚΑ 

  • 200γρ. Σύγκλινο Μάνης σε κομμάτια
  • 6 αυγά
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 150γρ. φέτα
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι , Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στον τρίφτη τρίβουμε τις ντομάτες
  • Σε τηγάνι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε το σύγκλινο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες , τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
  • Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά η μέχρι να πιει τα υγρά του
  • Σε μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε την φέτα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
  • Ανακατεύουμε μία φορά καλά, κλείνουμε το καπάκι και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να ψηθεί το αυγό
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο!


TIPS

  • Δοκιμάστε να απλώσετε τον Καγιανά πάνω σε φρέσκο, φρυγανισμένο ψωμί

 Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)