- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Λατρεύεις τα εσπεριδοειδή; Τότε αυτή η σπιτική μανταρινάδα θα σε ξετρελάνει! 🍊
Σε αυτό το βίντεο, σου δείχνω πώς να φτιάξεις μια δροσιστική και αρωματική μανταρινάδα με σιρόπι, που θα γεμίσει το σπίτι σου με το άρωμα του μανταρινιού! Μια πανεύκολη συνταγή, χωρίς συντηρητικά, με αγνά υλικά και πλούσια γεύση. Ιδανική για να τη σερβίρεις παγωμένη με παγάκια, σόδα ή ακόμα και σε κοκτέιλ!
Δες βήμα-βήμα πώς να την ετοιμάσεις και απόλαυσε την πιο νόστιμη μανταρινάδα που έχεις δοκιμάσει!
ΥΛΙΚΑ
- 350γρ. νερό
- 550γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Ξύσμα από 2 μικρά μανταρίνια
- 900ml φρέσκος χυμός μανταρίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύσμα μανταρινιού, το νερό και το χυμό από μισό λεμόνι
- Χωρίς να ανακατέψουμε βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως
- Στύβουμε και σουρώνουμε μανταρίνια μέχρι να έχουμε περίπου 900ml χυμό
- Σε μεγάλο μπολ σουρώνουμε και προσθέτουμε το κρύο σιρόπι
- Προσθέτουμε τον χυμό μανταρίνι και χτυπάμε καλά με το σύρμα
- Βάζουμε τον παχύρρευστο χυμό μας σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι
- Σερβίρουμε ένα μέρος από τον παχύρρευστο χυμό μας και 3 μέρη νερό ώστε να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα
- Η Μανταρινάδα μας είναι έτοιμη!
TIPS
- Διατηρούμε τον χυμό στο ψυγείο (Μπορεί να διατηρηθει χωρίς κανενα πρόβλημα ακόμα και για ένα μήνα)
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανθρακούχο νερό η σόδα για να αραιώσουμε τον χυμό μας