ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΜΥΡΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ


Για σήμερα σας έχω μία γλυκιά συνταγή. Μία πεντανόστιμη σάλτσα αλμυρής καραμέλας! Μπορείτε να συνοδεύετε τα κέικ σας, τα παγωτά σας και ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας. Η πλουσία γεύση καραμέλας θα σας εντυπωσιάσει! 



ΥΛΙΚΑ


  • 225γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100ml νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου
  • Μόλις δούμε την ζάχαρη να έχει πάρει ένα χρυσό χρώμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά
  • Ρίχνουμε σιγά - σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε την καραμέλα μας σε βαζάκι.
  • Η σάλτσα αλμυρής καραμέλας μας είναι έτοιμη!


TIPS

  • Μπορούμε να διατηρήσουμε την καραμέλα μας σε βαζάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 μήνα Η αλμυρή σάλτσα καραμέλας ταιριάζει τέλεια με κέικ και παγωτά


 Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)