- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Για σήμερα σας έχω μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για κέικ Ένα πεντανόστιμο κέικ μπανάνας η για να το πούμε με την γνήσια ονομασία του, ένα banana bread. Ο συνδυασμός γεύσεων της μπανάνας, της σοκολάτας και των καρυδιών το κάνει πραγματικά πεντανόστιμο. Είναι σίγουρο ότι μεγάλοι και μικροί θα το λατρέψουν!
ΥΛΙΚΑ
- 5 ώριμες μπανάνες
- 125γρ. βούτυρο
- 150γρ. καστανή ζάχαρη
- 300γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 80γρ. καρύδια
- 220γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 μεσαία αυγά
- 2 βανίλιες σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες μας, και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε (Θέλουμε να φτάσουμε στην υφή της παιδικής τροφής)
- Σε μπασίνα ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθούν
- Προσθέτουμε και τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μείγμα μας και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε και τα αυγά μας και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
- Σε ξύλο κοπής κόβουμε την κουβερτούρα και τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μπασίνα και προσθετουμε το αλευρι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας στο μείγμα με τις μπανάνες και την ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα η μία μαρίζ.
- Σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο μακρόστενο ταψί 10x30cm βάζουμε το μείγμα μας και με μία μαρίζ το στρώνουμε ομοιόμορφα
- Πασπαλίζουμε το κέικ μας με κρυσταλλική ζάχαρη
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά
- Το κέικ μπανάνας είναι έτοιμο!
Καθαρίζουμε τις μπανάνες μας, και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε (Θέλουμε να φτάσουμε στην υφή της παιδικής τροφής)
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας στο μείγμα με τις μπανάνες και την ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα η μία μαρίζ.
Σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο μακρόστενο ταψί 10x30cm βάζουμε το μείγμα μας και με μία μαρίζ το στρώνουμε ομοιόμορφα
Πασπαλίζουμε το κέικ μας με κρυσταλλική ζάχαρη
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά
Το κέικ μπανάνας είναι έτοιμο!
TIPS
- Οσο πιο ώριμες ειναι οι μπανάνες τόσο πιο αρωματικό θα βγεί το κεικ μας
- Μόλις κρυώσει μπορείτε να το τυλίξετε σε μεμβράνη και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα
Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)