ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ (BANANA BREAD)

Για σήμερα σας έχω μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για κέικ Ένα πεντανόστιμο κέικ μπανάνας η για να το πούμε με την γνήσια ονομασία του, ένα banana bread. Ο συνδυασμός γεύσεων της μπανάνας, της σοκολάτας και των καρυδιών το κάνει πραγματικά πεντανόστιμο. Είναι σίγουρο ότι μεγάλοι και μικροί θα το λατρέψουν!





ΥΛΙΚΑ

  • 5 ώριμες μπανάνες
  • 125γρ. βούτυρο
  • 150γρ. καστανή ζάχαρη
  • 300γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 80γρ. καρύδια
  • 220γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 μεσαία αυγά
  • 2 βανίλιες σε σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Καθαρίζουμε τις μπανάνες μας, και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε (Θέλουμε να φτάσουμε στην υφή της παιδικής τροφής)
  • Σε μπασίνα ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομοιογενοποιηθούν 
  • Προσθέτουμε και τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μείγμα μας και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε και τα αυγά μας και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
  • Σε ξύλο κοπής κόβουμε την κουβερτούρα και τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια.
  • Τα βάζουμε σε μπασίνα και προσθετουμε το αλευρι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες.
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας στο μείγμα με τις μπανάνες και την ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα η μία μαρίζ.
  • Σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο μακρόστενο ταψί 10x30cm βάζουμε το μείγμα μας και με μία μαρίζ το στρώνουμε ομοιόμορφα
  • Πασπαλίζουμε το κέικ μας με κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά
  • Το κέικ μπανάνας είναι έτοιμο!


TIPS

  • Οσο πιο ώριμες ειναι οι μπανάνες τόσο πιο αρωματικό θα βγεί το κεικ μας
  • Μόλις κρυώσει μπορείτε να το τυλίξετε σε μεμβράνη και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα


 Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)