- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές

Για σήμερα σας έχω άλλη μία παραδοσιακή γλυκιά συνταγή. Μια πεντανόστιμη, λαχταριστή Αμυγδαλόπαστα! Η συνταγή έρχεται από την Πελοπόννησο και μου την έχει μάθει η μητέρα μου. Είναι ένα πρωτότυπο σιροπιαστό γλυκό, που αυτό που το κάνει διαφορετικό είναι ότι αντικαθιστά το αλεύρι με τριμμένη φρυγανιά. Πραγματικά θα εκπλαγείτε από την πλουσία γεύση του!
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια αμύγδαλο χοντροκομμένο
- 3 φλιτζάνια φρυγανιές "χωριάτικες"
- 250γρ. βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 βανίλιες σε σκόνη
- 6 αυγά
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 ποτ. κρασιού κονιάκ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει
- Σε γουδί θρυμματίζουμε τις φρυγανιές μας (δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, περίπου στο μέγεθος της φακής)
- Σε πολυκόφτη χοντροκόβουμε και τα αμύγδαλα μας
- Σε κατσαρολάκι και μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε με το baking powder με το κονιάκ
- Προσθέτουμε το κονιάκ με το baking powder στο λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε κάλα ώστε να ομοιογενοποιηθούν.
- Σε μπολ σπάμε τα αυγά μας και τα χτυπάμε με το σύρμα μας.
- Προσθέτουμε σιγά - σιγά τα αυγά στο μείγμα μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα μας
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και την τριμμένη φρυγανιά και με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν
- Ρίχνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά
- Μόλις βγάλουμε το κέικ μας από το φούρνο αμέσως ενώ είναι καυτό προσθέτουμε το σιρόπι μας
- Αφήνουμε να κρυώσει, και η αμυγδαλόπαστα μας είναι έτοιμη!
Σε κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει
Σε γουδί θρυμματίζουμε τις φρυγανιές μας (δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, περίπου στο μέγεθος της φακής)
Σε πολυκόφτη χοντροκόβουμε και τα αμύγδαλα μας
Σε κατσαρολάκι και μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε με το baking powder με το κονιάκ
Προσθέτουμε το κονιάκ με το baking powder στο λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε κάλα ώστε να ομοιογενοποιηθούν.
Σε μπολ σπάμε τα αυγά μας και τα χτυπάμε με το σύρμα μας.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά τα αυγά στο μείγμα μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα μας
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και την τριμμένη φρυγανιά και με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά
Μόλις βγάλουμε το κέικ μας από το φούρνο αμέσως ενώ είναι καυτό προσθέτουμε το σιρόπι μας
Αφήνουμε να κρυώσει, και η αμυγδαλόπαστα μας είναι έτοιμη!
TIPS
- Για ακόμα ποιο καλή υφή στο γλυκό, προτείνω να χρησιμοποιήσετε ωμά αμύγδαλα με την φλούδα
- Συνδυάζεται καταπληκτικά με παγωτό βανίλια!
Για ακόμα ποιο καλή υφή στο γλυκό, προτείνω να χρησιμοποιήσετε ωμά αμύγδαλα με την φλούδα
Συνδυάζεται καταπληκτικά με παγωτό βανίλια!
Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές