ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

TO ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

Το ρυζόγαλο τηε μαμάς μου

Για σήμερα σας έχω μία γλυκιά παραδοσιακή συνταγή που έχω μάθει από την μητέρα μου. Λαχταριστό και πεντανόστιμο ρυζόγαλο! Η διαφοροποίηση είναι ότι χρησιμοποιώ κατσικίσιο γάλα και αυγά. Είμαι σίγουρη ότι η γεύση του θα σας ενθουσιάσει!




ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα κατσικίσιο.
  • 1 φλιτζάνι ρύζι (περίπου 170γρ.)
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (περίπου 225γρ.)
  • 2 κουταλιές κοφτές corn flower.
  • 3 κρόκους αυγού.
  • 2 βανίλιες σε σκόνη.
  • 2 φλιτζάνια νερό.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Σε κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ρύζι και το νερό μας και το αφήνουμε να βράσει και να μαγειρευτεί.
  • Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Παράλληλα σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το corn flower με λίγο γάλα
  • Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους από το αυγό και προσθέτουμε την βανίλια.
  • Προσθέτουμε το γάλα με το corn flower και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
  • Με κουτάλα ρίχνουμε σιγά - σιγά βραστό γάλα από την κατσαρόλα μας στο μείγμα με το αυγό ώστε να πάρει την σωστή θερμοκρασία. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
  • Όταν το μείγμα μας πήξει αρκετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά
  • Με κουτάλα βάζουμε σε μπολάκια, αφήνουμε να κρυώσει και τα βάζουμε στο ψυγείο
  • Το ρυζόγαλο μας είναι έτοιμο!


TIPS

  • Αν δεν μας αρέσει το ιδιαίτερο άρωμα από το κατσικίσιο γάλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αγελαδινό.


 Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)