ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Για σήμερα σας έχω ενα απίθανο σνακ.Τυροκούλουρα με μαλακό φύλλο και μία πλούσια απίθανη τυρένια γέμιση.Είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε!



ΥΛΙΚΑ (Για 6-8 τυροκούλουρα)

  • 600γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 310γρ. γιαούρτι αγελαδινό (όχι στραγγιστό)
  • 250γρ, Μαργαρίνη
  • 20γρ. Baking Powder
  • 150γρ. τυρί φέτα
  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • Σουσάμι
  • Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  • Σε μπολ ρίχνουμε το αυγό , το γιαούρτι και την μαργαρίνη
  • Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Με τα χέρια ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία δεμένη ζύμη
  • Σε μεμβράνη τυλίγουμε την ζύμη μας και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
  • Παράλληλα σε μπολ ρίχνουμε την φέτα και το τυρί κρέμα και με ενα πιρούνι "σπάμε" το τυρί μεχρι να ομογενοποιηθέι το μείγμα μας.
  • Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και με μπλάστρη αρχίζουμε να πλάθουμε την ζύμη μας μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι πάχους περίπου 1 εκατοστού.
  • Κόβουμε το ζυμάρι σε ίσιες μερίδες και γεμίζουμε στο κέντρο με την γέμιση μας
  • Σε μπολάκι χτυπάμε ένα αυγό, μία κουταλιά της σούπας νερό και λίγο αλάτι
  • Χρησιμοποιούμε το αυγό για να κλείσουμε τα κουλούρια μας σε ρολάκια
  • Αλείφουμε με αυτό τα κουλούρια μας και πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30-35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο σας)
  • Τα τυροκουλουρα μας είναι έτοιμα!


TIPS


  • Είναι πολύ βασικό να μην χρησιμοποιήσουμε στραγγιστό γιαούρτι
  • Με τα ίδια υλικά μπορούμε να κάνουμε και τυροπιτάκια τα οποία γίνονται εξίσου πεντανόστιμα!


 Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)