ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

Για σήμερα σας έχω μία κλασική ελληνική παραδοσιακή συνταγή. Μοσχαράκι γιουβέτσι έτσι όπως με έμαθε η μητέρα μου να κάνω. Ένα καταπληκτικό φαγητό, ιδανικό για κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια



ΥΛΙΚΑ (Για 6 μερίδες)

  • 1,5 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μερίδες
  • 1 ποτήρι κριθαράκι
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1 ποτήρι νερό
  • 10 μπαλάκια μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε χύτρα και σε άφθονο ελαιόλαδο θωρακίζουμε το κρέας μας.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και το νερό μας.
  • Προσθέτουμε πιπέρι, το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι και την ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε την χύτρα μας.
  • Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας μας σε μεγάλο ταψί.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει μία βράση
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε ένα ποτήρι βραστό νερό και το κριθαράκι και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά 
  • Στη συνέχεια κλείνουμε τον φούρνο ρίχνουμε 3-4 παγάκια κι αφήνουμε το ταψί μέσα για 10 λεπτά
  • Το γιουβέτσι μας είναι έτοιμο!


TIPS


  • Τα παγάκια στο τέλος τα ρίχνουμε για να γίνει το κριθαράκι μας σπυρωτό!
  • Ανάλογα αν θέλουμε το γιουβέτσι μας λιγότερο η περισσότερο κοκκινιστό, ρίχνουμε και τον ανάλογο χυμό ντομάτας

 Κατεβάστε την συνταγή! (.PDF)