ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ


Για σήμερα σας έχω μία από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές συνταγές. Ένα καταπληκτικό παγωτό παρφέ σοκολάτα χωρίς ζαχαρούχο γάλα η παγωτομηχανή, που θα σας καταπλήξει με την πλουσία σοκολατένια γεύση του! 

Μικροί και μεγάλοι θα εκπλαγούν με τη γεύση του και θα είναι σίγουροι ότι το αγοράσατε από ζαχαροπλαστείο! 



ΥΛΙΚΑ 

  • 200γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
  • 6 κρόκους αυγών
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 30γρ μέλι
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 80γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 50γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στην κουζινομηχανή μας ρίχνουμε τους κρόκους και αρχίζουμε να τους χτυπάμε
  • Παράλληλα ρίχνουμε 50γρ. νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 3 λεπτά για να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι (120 βαθμούς)
  • Προσθέτουμε το μέλι μας στο σιρόπι
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι στον κάδο της κουζινομηχανής χτυπώντας συνεχώς.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει αφράτο και να πάρει ένα υπολευκο χρώμα
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρι και την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα μας
  • Τέλος χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη (Περίπου σαν γιαούρτι) και την προσθέτουμε στο μείγμα μας χτυπώντας συνεχώς
  • Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε δοχείο με καπάκι
  • Καταψύχουμε για τουλάχιστον 8 ώρες
  • Το παγωτό μας είναι έτοιμο!


TIPS

  • Μπορούμε να γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, σαντιγί η σταγόνες σοκολάτας
  • Για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο παγωτό μας ξηρούς καρπούς η αποξηραμένα φρούτα

 Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)