ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΑΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ( TRES LECHES )


 

Για σήμερα σας έχω μία ethnic γλυκιά συνταγή που μας έρχεται από την μακρινή Νικαράγουα. Ένα γλυκό κέικ που η διαφορά του είναι ότι μετά το ψήσιμο το τρυπάμε και το σιροπιάζουμε με 3 είδη γάλακτος (γάλα εβαπορέ, ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος) 

Η πλούσια γαλατένια γεύση του είναι σίγουρο ότι θα σας καταπλήξει!



ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα 400γρ.
  • 1 συσκευασία γάλα εβαπορέ 400γρ.
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και με ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε για  2 με 3 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ χειρός κάθε φορά ώστε να απορροφηθούν από το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μείγμα μας
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μας χτυπώντας συνέχεια με το μίξερ χειρός
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 34x22 εκατοστών
  • Με μία μαρίζ το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας
  • Ψήνουμε το κέικ για 30΄στη μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Μόλις βγει το κέικ/παντεσπάνι από το φούρνο το αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει και στην συνέχεια με ένα καλαμάκι η ένα πιρούνι του ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο.

  • Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος

  • Με αυτό το υγρό μείγμα για κέικ (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το ζεστό παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.

  • Μόλις κρυώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες

  • Το κέικ μας είναι έτοιμο!



TIPS

  • Γαρνίρουμε με ινδική καρύδα η σαντιγί
  • Το σερβίρουμε παγωμένο
  • Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες. Το ιδανικό είναι να καταναλωθεί μέσα στις πρώτες 48 ώρες.



 Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)