- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Για σήμερα σας έχω μία ethnic γλυκιά συνταγή που μας έρχεται από την μακρινή Νικαράγουα. Ένα γλυκό κέικ που η διαφορά του είναι ότι μετά το ψήσιμο το τρυπάμε και το σιροπιάζουμε με 3 είδη γάλακτος (γάλα εβαπορέ, ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος)
Η πλούσια γαλατένια γεύση του είναι σίγουρο ότι θα σας καταπλήξει!
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
- 2 πρέζες αλάτι
- 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα 400γρ.
- 1 συσκευασία γάλα εβαπορέ 400γρ.
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και με ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ χειρός κάθε φορά ώστε να απορροφηθούν από το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο μείγμα μας
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μας χτυπώντας συνέχεια με το μίξερ χειρός
- Ρίχνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 34x22 εκατοστών
- Με μία μαρίζ το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας
- Ψήνουμε το κέικ για 30΄στη μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
- Μόλις βγει το κέικ/παντεσπάνι από το φούρνο το αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει και στην συνέχεια με ένα καλαμάκι η ένα πιρούνι του ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο.
Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος
Με αυτό το υγρό μείγμα για κέικ (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το ζεστό παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.
Μόλις κρυώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
Το κέικ μας είναι έτοιμο!
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο.
Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος
Με αυτό το υγρό μείγμα για κέικ (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το ζεστό παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.
Μόλις κρυώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
Το κέικ μας είναι έτοιμο!
TIPS
- Γαρνίρουμε με ινδική καρύδα η σαντιγί
- Το σερβίρουμε παγωμένο
- Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες. Το ιδανικό είναι να καταναλωθεί μέσα στις πρώτες 48 ώρες.
Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές