- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Σήμερα σας έχω μία παραδοσιακή συνταγή για έναν απίθανο μεζέ. Τραγανούς και πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες!
Το μόνο που θα χρειαστείτε μαζί με αυτούς τους απίθανους κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα καλό τσίπουρο!
ΥΛΙΚΑ
- 1250γρ. Κολοκύθια
- 100γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές baking powder
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- Τριμμένη φρυγανιά (όσο πάρει)
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον τρίφτη τρίβουμε τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια μας
- Τα ανακατεύουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο να στραγγίξουν καλά
- Στην συνέχεια με τα χέρια μας τα στύβουμε για να βγάλουμε όλα τα υγρά τους
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το baking powder, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλα με ένα κουτάλι
- Προσθέτουμε το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά στο μείγμα μας
- Με τα χέρια μας ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί
- Προσθέτουμε και την φέτα στο μείγμα μας
- Πλάθουμε σε κεφτέδες το μείγμα μας και τους αλευρώνουμε
- Σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο τοποθετούμε τους κεφτέδες μας
- Περιμένουμε να πάρουνε ένα ωραίο καφέ χρώμα και τους γυρίζουμε από την άλλη μεριά
- Οι κεφτέδες μας είναι έτοιμοι!
TIPS
- Μετά το τηγάνισμα καλό είναι να τοποθετήσουμε τους κεφτέδες μας σε απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι
- Αντί για baking powder μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Οι συγκεκριμένοι κεφτέδες είναι ιδανικός μεζές για το τσίπουρο η το κρασί μας
Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές