ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Κόκορας κρασάτος της μαμάς Δήμητρας


Μία από της αγαπημένες συνταγές της μητέρας μου αλλά και δικιά μου ειναι ο κόκορας κρασάτος. Το συνδυάζω με χοντρό μακαρόνι και τριμμένη μυζήθρα και έχω μία κλασική παραδοσιακή συνταγή.
Ιδανική για ένα πλούσιο κυριακάτικο τραπέζι.


ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κόκορας τεμαχισμένος σε μερίδες
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Αλάτι , πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε πολυκόφτη ρίχνουμε τα χοντρομένα κρεμμύδια μας και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός (ζητάμε περίπου την υφή του πουρε)
  • Σε χύτρα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στην συνέχεια θωρακίζουμε κάλα τον κόκορα μας
  • Σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τον πολτό από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά
  • Προσθέτουμε την κανέλα , το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρασί στο φαγητό μας
  • Προσθέτουμε αλάτι, μπόλικο πιπέρι και την ζάχαρη μας
  • Ανακατεύουμε το φαγητό μας καλά και προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό
  • Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά
  • Κλείνουμε την χύτρα μας και μαγειρεύουμε για 30' λεπτά
  • Ο κόκορας μας είναι έτοιμος!

TIPS


  • Συνοδεύομε με ζυμαρικά η ρύζι, προσωπικά χρησιμοποιώ χοντρό μακαρόνι του παστίτσιου
  • Λίγο τριμμένο τυρί θα ολοκληρώσει την απίθανη γεύση του φαγητού μας


 Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)