ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΣΟΥΧΤΗ ΜΑΝΗΣ

Τσουχτή Μάνης



Γνωστή και σαν η Ελληνική καρμπονάρα , η συγκεκριμένη συνταγή μας έρχεται από την Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα από την Μάνη.

Φτωχή σε υλικά αλλά με πλούσια γεύση , είναι μία γρήγορη λύση που θα σας λύσει τα χέρια


2 ΜΕΡΙΔΕΣ - 889 kcal / Μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 Πακέτο μακαρόνια 
  • Μυζήθρα ξερή
  • Ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με νερό, ρίχνουμε αλάτι (1 κουταλιά της σούπας περίπου) και περιμένουμε να έρθει σε βρασμό
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε όσο προτείνει η συσκευασία τους
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια 
  • Τρίβουμε ξερή μυζήθρα και σε στρώσεις την ανακατευουμε με τα μακαρόνια 
  • Παράλληλα σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περιμένουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα αυγά μας.Προσέχουμε τα αυγά μας να ειναι μελάτα και ο κρόκος ρευστός
  • Μόλις τα αυγά μας είναι έτοιμα τα αποσύρουμε και αφήνουμε το λάδι μέσα στο τηγάνι να κάψει
  • Μόλις το λάδι μας έχει κάψει πολύ,  περιχύνουμε τα μακαρόνια μας 
  • Σερβίρουμε με ένα αυγό , αλάτι και πιπέρι

TIPS

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μακαρόνια θέλετε , ακόμα και ολικής άλεσης!
  • Μεγάλη προσοχή στο καυτό λάδι



Κατεβάστε την συνταγή