- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές
Γνωστή και σαν η Ελληνική καρμπονάρα , η συγκεκριμένη συνταγή μας έρχεται από την Πελοπόννησο και πιο συγκεκριμένα από την Μάνη.
Φτωχή σε υλικά αλλά με πλούσια γεύση , είναι μία γρήγορη λύση που θα σας λύσει τα χέρια
Φτωχή σε υλικά αλλά με πλούσια γεύση , είναι μία γρήγορη λύση που θα σας λύσει τα χέρια
2 ΜΕΡΙΔΕΣ - 889 kcal / Μερίδα
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 Πακέτο μακαρόνια
- Μυζήθρα ξερή
- Ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με νερό, ρίχνουμε αλάτι (1 κουταλιά της σούπας περίπου) και περιμένουμε να έρθει σε βρασμό
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε όσο προτείνει η συσκευασία τους
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια
- Τρίβουμε ξερή μυζήθρα και σε στρώσεις την ανακατευουμε με τα μακαρόνια
- Παράλληλα σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περιμένουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα αυγά μας.Προσέχουμε τα αυγά μας να ειναι μελάτα και ο κρόκος ρευστός
- Μόλις τα αυγά μας είναι έτοιμα τα αποσύρουμε και αφήνουμε το λάδι μέσα στο τηγάνι να κάψει
- Μόλις το λάδι μας έχει κάψει πολύ, περιχύνουμε τα μακαρόνια μας
- Σερβίρουμε με ένα αυγό , αλάτι και πιπέρι
TIPS
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μακαρόνια θέλετε , ακόμα και ολικής άλεσης!
- Μεγάλη προσοχή στο καυτό λάδι
Κατεβάστε την συνταγή
- Λήψη συνδέσμου
- X
- Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
- Άλλες εφαρμογές