ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΙΜΑΣ

Ο τέλειος κιμας

Για σήμερα σας έχω μία συνταγή "πασπαρτού". Θα σας δείξω πως να κάνετε τον τέλειο κιμά για να συνοδέψετε τις συνταγές σας


ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο ή ροζέ κρασί
  • 6-7 φύλλα δυόσμου
  • 5-6 μπαχάρια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1,5 ποτήρι χυμού ντομάτας
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό
  • Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε χύτρα βάζουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον κιμά
  • Ανακατεύουμε και με το πίσω μέρος της κουτάλας "πατάμε" τον κιμά φροντίζοντας να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο
  • Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτουμε το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το μπαχάρι , την κανέλα και το πιπέρι 
  • Τσιγαρίζουμε τον κιμά καλά μέχρι να ροδίσει
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί 
  • Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας , το νερό, τον δυόσμο και το αλάτι
  • Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για  30 λεπτά
  • Ο κιμάς μας είναι έτοιμος!


TIPS

  • Την συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε πάρα πολλά φαγητά : Μακαρόνια , παστίτσιο , λαζάνια , κιμαδόπιτα κα
  • Όσο καλύτερα διαλυθεί και τσιγαριστεί ο κιμάς τόσο πιο νόστιμος θα είναι!


 Κατεβάστε την συνταγή! (PDF)